HomeHome

Noen går Norges Journalisthøyskole, andre lærer yrket fra bunnen av i lokalavis. Etter å ha frilanset for blant annet Bergens Tidende og Nye Takter, flyttet jeg østover i 1984 og var ansatt i Sandefjords Blad i 17 år.

Her gikk jeg en god skole som all round journalist, redigerer og vaktsjefvikar, før jeg de siste 10 årene hadde ansvaret for avisens omfattende kulturdekning. Hele tiden sørget jeg for tid til å jobbe med reportasjer som åpner for friere bruk av språket - feature og portretter. Også flere gode kurs på Institutt for Journalistikk (IJ) hadde dette som tema.

Sven Grotdal

Som frilanser har jeg helt tiden vært filmanmelder - for min gamle avis, men etter hvert også for Romerikes Blad og Oppland Arbeiderblad. Jeg er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), Norsk Journalistlag (NJ) og Norsk Filmkritikerlag og har blant annet sittet i kritikerjuryen i både Haugesund og Grimstad.

Parallelt har jeg skrevet litt for Nationen, litt mer for magasiner og enda mer for forlag. Til sammen er jeg nå oppe i 13 bøker, og flere bokprosjekter er avtalt.

Border768pixel02

Sven Grotdal -  Journalist og forfatter -  Postadresse: Spångbergveien 13 A, 0853 Oslo -  Kontor: Colletts gate 12 A
Telefon: +47
22 69 02 66 (kontor)     +47 22 95 27 79 (privat)      +47 928 93 304 (mobil)      Epost: sven@kulturalia.no